ΟΣΔΕ 21 το διαβατήριο για τα αναμενόμενα υπομέτρα 6.1 – Νέων Αγροτών και 4.1.2/4.1.1 Σχεδίων Βελτίωσης

25 Απριλίου, 2021
John Deere 8370r 3288624 1280 750x400 1

Αγαπητοί φίλοι παραγωγοί, το Πρόγραμμα νέων γεωργών Μ6.1, με πριμ 35 – 40.000 € είναι σε εξέλιξη! ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΟΣΔΕ 2021!!!

Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα Αγροτικά προγράμματα της νέας περιόδου 2014-2020, αποτελεί η δήλωση ΟΣΔΕ, η οποία πρέπει να γίνει με πολλή προσοχή και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κάθε προγράμματος.

Για το πρόγραμμα των Νέων Γεωργών, Μ 6.1, που είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με την πρόσφατη προδημοσίευση από το ΥΠΑΑΤ, πέραν των λοιπών προϋποθέσεων συμμετοχής στο μέτρο, πρέπει μέσω της δήλωσης ΟΣΔΕ 2021 να αποδεικνύεται τυπική απόδοση πάνω από 12.000 και έως 25.000 για να εντάσσεται ο υποψήφιος. Η τυπική απόδοση αποτελεί λογιστικό νούμερο, δείκτες απόδοσης καλλιεργειών κι όχι πραγματικό εισόδημα και προκύπτει απο τους επίσημους συντελεστές του Υπ.Α.Α.Τ. (δείκτες Rica). Με τυπική απόδοση 20.000 – 25.000 επιτυγχάνεται η μέγιστη βαθμολογία στο σχετικό κριτήριο.

Επίσης για τα Σχέδια βελτίωσης Μ 4.1.1 για εκσυγχρονισμό της εκμετάλλευσης καθώς και για το Μ 4.1.2 για εξοικονόμηση ύδατος, αρδευτικά, ομβροδεξαμενές κλπ, που θα ανοίξουν σχεδόν ταυτόχρονα με το Μ 6.1 Νέων Γεωργών, αμέσως μετά τις πρώτες εγκρίσεις τους, η τυπική απόδοση μέσω του ΟΣΔΕ 2021, πρέπει να είναι σε συγκεκριμένα πλαίσια και θα αποτελεί προϋπόθεση επιλεξιμότητας και βαθμολογίας.

Ομοίως για τα υπόλοιπα αγροτικά προγράμματα ισχύουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις εισοδήματος.

Μη ξεχνάμε επίσης ότι οι Ομάδες παραγωγής που αποτελούν μονόδρομο πλέον, έχουν ως βάση δεδομένων το ΟΣΔΕ. Τα μέλη των ομάδων έχουνε επιπλέον βαθμολογία και 10% επιπλέον επιδότηση στα Αγροτικά προγράμματα.

Συμπερασματικά αν η δήλωση ΟΣΔΕ 21 δεν γίνει προσεκτικά, υπάρχει κίνδυνος πολλοί παραγωγοί να βρεθούν εκτός των αγροτικών προγραμμάτων είτε να έχουν χαμηλή βαθμολογία.

Σας καλούμε όλους λοιπόν να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να ενημερωθείτε και να προχωρήσουμε στην διαδικασία συμπλήρωσης της αίτησης ΟΣΔΕ – Ενιαίας ενίσχυσης 2021 και τη σχετική μεταβίβαση δικαιωμάτων (εφόσον χρειαστεί) και μη ξεχνάτε επίσης το σωστό ΟΣΔΕ από έμπειρους γεωπόνους σας εξασφαλίζει την έγκαιρη πληρωμή των επιδοτήσεων σας

Η ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΠΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ πιστοποιημένος φορέας ΟΣΔΕ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, Αναπτυξιακή εταιρία Σύμβουλοι επενδύσεων, πιστοποιήσεων, περιβάλλοντος, σας ευχαριστεί όλους για την σταθερή και μακρόχρονη συνεργασία σας και συνεχίζει να βρίσκεται σθεναρά δίπλα σας και με νέες δραστηριότητες και ταυτόχρονα υψηλή εξειδίκευση:

  • Μακρόχρονη επιτυχημένη παρουσία στον αγροτικό τομέα
  • Η Νο 1 Εταιρία Διαχείρισης Επιδοτήσεων, με επιτυχία 100% σε όλα τα προγράμματα
  • Εγγύηση υπηρεσιών, υποβολή προγραμμάτων και δηλώσεων ΟΣΔΕ από έμπειρους Γεωπόνους
  • Προέλεγχος κατά τη δήλωση ΟΣΔΕ, για όλα τα προγράμματα επιδοτήσεων, κοινή βάση δεδομένων
  • Ανταγωνιστικές και ειδικές τιμές σε όλα τα προγράμματα και το ΟΣΔΕ.

Σας ευχόμαστε όλους καλό Πάσχα με τους Αγαπημένους σας ανθρώπους, με πολύ αγάπη, ευτυχία και υγεία!

Γεωπόνοι,

Μπαλλή Κυριακή & Μπαλατσός Κωνσταντίνος