Ένα Νέο Αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ Κυοφορείται 29/09/2010

29 Σεπτεμβρίου, 2010

Ολοκληρώθηκε το τεχνικό δελτίο του αγροτικού ΤΕΜΠΜΕ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Agrenda, και θα περιλαμβάνει επιδότηση επιτοκίου και εγγύηση δανείου.
<>
Η ειδική γραμματεία της λεωφόρου Καβάλας (Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών) βρίσκεται σε επαφή με τις Βρυξέλλες, προκειμένου να τελειοποιήσει το κείμενο που θα υποβάλει προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
<>
Θα περιλαμβάνεται ως συμπληρωματική δράση σε άλλα επενδυτικά Μέτρα του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» (π.χ. Σχέδια Βελτίωσης), προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι αγρότες να χρηματοδοτούν με τραπεζικό δάνειο την δική τους συμμετοχή.
<>
Παράλληλα, αλλαγές στον τρίτο κύκλο προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ για τις επιχειρήσεις προωθούν οι τράπεζες. Σκοπός τους είναι να ενταχθούν στις ρυθμίσεις όσες επιχειρήσεις έχουν βρεθεί με ακάλυπτες επιταγές τρίτων και παρουσιάζουν προβλήματα στη ρευστότητά τους εξαιτίας αυτής της δυσλειτουργίας.
<>
Τα παραπάνω γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδης, αναφέροντας τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου το προεδρείο της ΕΣΕΕ και άλλων παραγωγικών φορέων με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Και αυτού του είδους η χρηματοδότηση από το ΤΕΜΠΜΕ, θα συνοδευτεί με επενδυτικές δράσεις από το ΕΣΠΑ.
<>
Πηγη: agronews