Καταιγισμός Αγροτικών Προγραμμάτων 3/11/2010

3 Νοεμβρίου, 2010

Τις δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» παρουσίασε σήμερα η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης ανακοίνωσε ότι πάνω από 2δις ευρώ μέχρι το τέλος του 2011 θα διατεθούν για την ανάπτυξη της υπαίθρου από το Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

 

Στόχοι του προγράμματος η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της γεωργικής παραγωγής, η βελτίωση του εισοδήματος των ενεργών γεωργών, η προώθηση ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων με σεβασμό στο περιβάλλον και η αναβάθμιση των υποδομών που σχετίζονται με την ανάπτυξη της γεωργίας.

 

Επίσης ο κ. Σκανδαλίδης επισήμανε ότι υπάρχει πλήρης απορρόφηση των κοινοτικών πόρων, το σχετικό πρόγραμμα έχει υψηλή απορροφητικότητα που φθάνει το 30%.  «Οι κοινοτικοί πόροι που εισρέουν στη χώρα μας αξιοποιούνται πλήρως για την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων και «πηγαίνουν» στους έλληνες αγρότες και στην ελληνική ύπαιθρο. Δεν θα χαθεί ούτε 1 ευρώ μέχρι το τέλος» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ακόμη τη δημιουργία  “καλαθιού προϊόντων”, ξεχωριστό για κάθε Περιφέρεια, το οποίο θα περιέχει τις προτάσεις και τις δράσεις για την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων για την εσωτερική και τη διεθνή αγορά. Το “καλάθι προϊόντων” θα παρουσιαστεί στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Αναλυτικά η Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού καθώς και τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του βρίσκονται εδώ.

 

Πηγή:ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &  ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ